Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

It-miljardär skrämmer bort besökare med vaktbolag

Publicerad: 27 augusti 2012, 07:34

Skärgårdsparadiset tv-övervakas, rapporterar Expressen


Den välkände Skypemiljardären Niklas Zennström har köpt en paradisö i Stockholms södra skärgård. I fjol fick han kritik för att ha satt upp taggtrådsgrindar och blockerat allmänhetens tillträde till området – kritik som fick honom att plocka ned taggtråden.

Men det är fortfarande lite si och så med efterlevnaden av allemansrätten. Runt hela ön finns skyltar uppsatta som berättar att obehöriga inte är välkomna. De som kommer dit får veta att ön tv-övervakas och att ”Security group” sköter övervakningen, rapporterar Expressen.

När tidningens reporter försöker att besöka ön stoppas de på bron av representanter som säger att det är en byggarbetsplats och att ingen får passera. Flera av de gamla byggnaderna på platsen har rivits ned under året – ön domineras därför av kratrar och stora schaktmassor
.
I samband med skriverierna i fjol meddelade länsstyrelsen att ägaren
inte får stoppa besökare från att komma ut på ön. Allemansrätten gäller på de två tredjedelar av ön som inte är Niklas Zennströms privata tomtmark.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.