Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ja till solkraft på allmän mark

Publicerad: 8 oktober 2010, 04:48

USA:s inrikesdepartement har gett klartecken till de första två stora solkraftverken på federal mark.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikSolenergiTeknik

Bara ett par dagar efter att Vita huset annonserat att de ska installera solpaneler kommer ett nytt glädjande besked av mer praktisk betydelse. USA:s inrikesdepartement har godkänt de två första storskaliga solkraftprojekten på federal mark.

Solkraftverken kommer att byggas i Kalifornien och ha en total kapacitet på 750 megawatt. Det största av de två, The Imperial Valley Solar Project, byggs av Tessera Solar och kommer att omfatta 28 000 solpaneler. Med en kapacitet på 709 megawatt kommer det att generera tillräckligt med el för att försörja mellan 250 000 och 500 000 hushåll, skriver Treehugger.

Chevron står för det mindre projektet, Lucerne Valley Solar Project, som kommer att ha en kapacitet på 45 megawatt, vilket kan försörja 13 5000 till 33 750 hushåll.

Totalt kommer de två projekten att uppta cirka 6 800 tunnland, men enligt inrikesminister Ken Salazar är detta inget problem.

– Det finns 11 miljoner tunnland offentlig mark i den kaliforniska öknen, och en stor del av dessa är skyddade områden. De här projekten utgör faktiskt mindre än en hundradels procent av den totala ytan. Med tanke på de många fördelarna så är godkännandet av dessa projekt klart i allmänhetens intresse.

Det verkar som att Obama på allvar har fått upp ögonen för solenergi!

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News