Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

”Jag vill se mer ekonomisk hållbarhet”

Publicerad: 5 juli 2016, 13:51

Vilken hållbarhetsfråga vill du se mer diskussion om? – Jag vill se mer ekonomisk hållbarhet kopplat till sociala frågor och miljöfrågor. Det är nödvändigt för att få med näringslivets resurser och innovationskraft. Fram till nu…


lena

Lena Hök, hållbarhetschef på Skandia

Vilken hållbarhetsfråga vill du se mer diskussion om?
– Jag vill se mer ekonomisk hållbarhet kopplat till sociala frågor och miljöfrågor. Det är nödvändigt för att få med näringslivets resurser och innovationskraft. Fram till nu har hållbarhet framförallt handlat om risk, men mognadsgraden i frågorna har ökat och nu är det dags att prata om riktiga affärsmodeller.

Hur väl speglar Almedalen de frågor du jobbar med?
– Oerhört väl, jag önskar att seminarierna kunde fortsätta hela året. Och även här har det skett en utveckling. För fem år sedan var hållbarhetsdiskussionen mer svart-vit och handlade mycket om gott och ont.

Vad blir kommande hållbarhetsfrågor för dig att arbeta med?
– Hur vi ska få koppla ihop alla tre delar av hållbarhetsbegreppet. Det kommer handla mycket om att ta fram fakta och utvärderingar.

Läs nästa kommentar om hållbarhetsdebatten

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.