lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Jämtkraft – När elkunden tar över

Publicerad: 3 juli 2013, 06:11

I elbranschen har vi i flera år pratat om morgondagens kund. Vi är där nu. Elmarknaden står idag inför förändringar som ökade kundkrav, ökat miljömedvetande, och trenden gör din egen el.

Ämnen i artikeln:

Lise NordinMiljöpartietModeraternaSocialdemokraterna

Your browser does not support iframes.

I elbranschen har vi i flera år pratat om morgondagens kund. Vi är där nu. Elmarknaden står idag inför förändringar som ökade kundkrav, ökat miljömedvetande, och trenden gör din egen el. Känslan av att kunden håller på att ta över kan både kväva och entusiasmera. Om 20 år ägs mycket av den förnybara elproduktionen av kunder som inte äger energikällor idag. Kunderna vill vara klimateffektiva, vill ha möjlighet att producera egen el, kunna ladda elbilen snabbt. Privatpersoner och företag vill ha ett skäligt och förutsägbart elpris.

Från myndigheter kommer propåer om ökad energieffektivisering, en faktura för kunden, ökad transparens, en europeisk elmarknad. Kommer vi ha solceller eller äppelträd i trädgårdarna? Vilka andra värden utöver kWh och förnybar energi vill kunderna ha på fakturan i framtiden? Med affärsmässig hållbarhet som grund är möjligheterna många och spännande när morgondagens kunder tar över.

Inledning och värd för seminariet:
Anders Ericsson, vd, Jämtkraft

Moderator:
Kalle Lindholm, Svensk Energi

I panelen:
Lise Nordin, Miljöpartiet
Ingemar Nilsson, Socialdemokraterna
Jakob Eliasson, Villaägarna
Roger Karlsson, Jämtkraft
Anna-Carin Windahl, 100% förnybart
Tomas Hirsch, SSAB
Johan Johansson, Moderaterna
Arrangör: Jämtkraft

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev