Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Jan Björklund struntade i klimatet

Publicerad: 29 juni 2009, 17:31

Vart tredje seminarium på Almedalen är ett miljöseminarium. Man skulle därför kunna tro att miljö och klimat är viktiga frågor. Men när folkpartiledaren Jan Björklund höll sitt årliga tal i Almedalen nämnde han dem inte med ett ord.


Ämnen i artikeln:

Jan BjörklundPolitikFolkpartiet

Vikten av utökat EU-samarbete, lågkonjunkturen och finanskrisen, skatter, ungdomsarbetslösehet, utbildningsväsendet, småföretag och socialförsäkringar. Folkpartiledaren Jan Björklund fick med det mesta i sitt Almedalstal på måndagen.

Miljön lämnade han emellertid helt därhän. Enda gången ordet miljö föll på hans läppar var då han pucklade på Miljöpartiet som enligt Björklund helt lämnat sin alternativa prägel och idag styrdes av det enda målet att få ministerposter. Han passade också på att avfärda liknelsen av miljöpartiets politik som en vattenmelon – grön utanpå men röd inuti.
– Dagens miljöparti är mer lik en tomat – röd både utanpå och inuti, sa han till besökarnas förtjusning.

Jan Björklund gick hårt åt den rödgröna oppositionen. Men han passade också på att presentera partiets egna politik. Mest vikt lade han vid de utbildningsreformer och förändringar av arbetsmarknadspolitiken som Fp menar krävs för att minska ungdomsarbetslösheten.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News