Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Jimmie Åkesson når nya nationalistiska höjder

Publicerad: 8 juli 2016, 13:39

I sitt Almedalstal var Jimmie Åkesson full av självförtroende. Han hade sina skäl. Hela veckan har partiledare efter partiledare talat om våld och otrygghet i förorter, om oacceptabla främmande sedvänjor och gängbrottslighet. Det är precis de frågor Jimmie Åkesson och hans parti vill att det politiska samtalet ska handla om


Hela denna förskjutning öppnade för ett tal som var mer nationalistiskt än vad vi tidigare hört Jimmie Åkesson.

Han slog fast att Sverige är hotat. Av invandringen, förorternas kriminella gäng, EU-teknokrater och svenska myndighetschefer som inte gör sitt jobb. Jimmie Åkesson gick så långt att han stod och viftade med ett par handbojor för att förklara vilka förväntningar han har på den svenska polisen.

Två gånger i talet, fick vi höra frasen ”när jag blir statsminister” också det ett tecknen på ett växande självförtroende.

Men det var ett ensidigt tal helt tomt på andra samhällsfrågor än de nämnda. De frågor som den här nyhetstjänsten bevakar har vi intet att rapportera om överhuvudtaget.

anvandare.borttagen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.