måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Jimmie Åkessons tal i Almedalen: Blåsippan enda gröna inslaget

Publicerad: 1 juli 2014, 18:58

Sverigedemokraternas ledare tog inte upp miljöfrågan i sitt tal i Almedalen


En blupp av fem. Högre än så kan betyget inte bli. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson nämnde inte miljöfrågan med ett ord i sitt tal, och det ligger väl ungefär i linje med förväntningarna. Det enda gröna eller kanske rättare sagt blåa och gula inslaget som syntes var färgerna i partisymbolen blåsippan.

Uppskattningsvis 80 procent av talet handlade om invandrings- och integrationspolitik och de enda sakfrågor som fick plats utöver detta var försvarsfrågan och pensionerna. Jimmy Åkesson höjde ett varningens finger för oroligheter i våra östra grannländer och menade att det föranleder en rejäl satsning på försvaret.

– Rysslands aggressivitet gentemot sina grannländer är kanske ingenting nytt, men som fått förnyad aktualitet med händelserna på Krim och i östra Ukraina. Det påminner oss om vårt utsatta geopolitiska läge […] vi behöver stärka vår förvarsförmåga, därom råder inget tvivel, säger Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson pratade också om framgångarna i EU-valet i slutet av maj, detta trots att partiet haft svårt att få sina traditionellt sett EU-kritiska väljare att gå och rösta, och menade att allt fler väljare uppskattar partiets närvaro i svensk politik.

Erik Klefbom

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev