Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

JO överöst av vargprotester

Publicerad: 1 december 2010, 14:31

JO har tagit emot över 3000 anmälningar från folk som protesterar mot den svenska vargjakten.


Det är enligt DN 3328 identiska anmälningar som kommit in till Justitieombudsamannen (JO) från utlandet. Anmälningarna riktas mot länsstyrelserna i Värmland och Gävleborg.

Anmälningarna har startat från en sida på Facebook som protesterar mot den svenska vargjakten. I anmälningarna står det bland annat att den svenska vargen är utrotningshotad och att den inte har någon gynnsam bevarandestatus.

Tjänstemän på JO säger till DN att de inte har någon möjlighet att behandla alla ärenden utan betraktar dem istället som ett enda ärende. Som mest under ett år har JO annars fått in 7000 anmälningar.

Värmlands Folkblad skriver att Föreningen Nordulv JO-anmält Naturvårdsverket för dess agerande kring licensjakten på varg. De vill  att JO granskar om verket verkligen uttömt alla andra lösningar än jakt på varg, om verket försummat uppdraget att säkerställa den fridlysta vargens framtid och om man verkligen anlitat oberoende etablerad expertis.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.