Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

”Jobba bara tre dagar i veckan”

Publicerad: 14 Oktober 2014, 10:19

Han brukar slåss med Bill Gates om titeln världens rikaste man. Nu vill telekommiljardären och gruventreprenören Carlos Slim att vi ska slå av på takten och jobba bara tre dagar i veckan.


– Du ska ha mer tid för dig under hela livet, inte bara efter det att du fyllt 65 och gått i pension, säger Carlos Slim till CNN Money.

Slim, som tjänat sin förmögenhet bland annat på den latinamerikanska operatören America Movil och på investeringar i gruvindustrin, är säker på att vi förr eller senare kommer att gå mot en tredagars arbetsvecka. Han tycker att människor förtjänar mer tid för nöjen och familj. Men hans vision innefattar inte bara mer lättja. Han tycker att fritiden ska användas också för att kunna utbilda sig för mer avancerade jobb.

Carlos Slim som själv är 74 år gammal tycker också att pensionsåldern ska höjas till 75 år och att varje arbetsdag bör vara elva timmar lång.

Till CNN Money säger Slim att han tror att en förändring i den här riktningen kommer att ge unga människor en bättre chans på arbetsmarknaden samtidigt som vi kan ta bättre vara på äldre människors erfarenhet.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.