tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Johan Rockström lämnar SEI

Publicerad: 7 april 2011, 09:40

Efter åtta år lämnar Johan Rockström Stockholm Environment Institute. Tjänsten som chef över forskarinstitutionen har nu utannonserats.


Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Johan Rockström har de senaste fyra åren drivit SEI parallellt med Stockholm Resiliance Centre. Att sköta två så stora verksamheter har naturligtvis varit betungande och därför väljer nu Johan Rockström att lämna SEI och fokusera mer på sitt arbete med Stockholm Resilience Centre.

Stockholm Resilience Centre kommer Johan Rockströma att få leda en verksamhet med 100 miljoner i forskningsmedel. Han kommer dessutom att få mer tid över till egen forskning.

SEI har redan påbörjat arbetet med att leta efter Johan Rockströms efterträdare och en platsannons har publicerats. I annonsen gör SEI klart att man söker kandidater som utmärkt sig med sin forskning inom miljö och utveckling, som har en bred förståelse och engagemang för den globala utmaningen med hållbar utveckling. SEI skriver också att man söker en person "med förmågan och hängivenheten att höja ett internationellt högt ansett institut till ännu högre nivåer".

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev