Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Johanna Jigmo-Linde: ”Kunderna vill ha stöttning”

Publicerad: 3 juni 2014, 11:34

Miljöaktuellt presenterar de som nyligen nominerades till utmärkelsen Sveriges Bästa Hållbarhetschef 2014. Nästa ut är Johanna Jigmo-Lind som är hållbarhetschef på Staples.


Ämnen i artikeln:

E-handelMiljöaktuelltMiljöstyrningsrådet

Staples är ett globalt detaljhandelsföretag som säljer allt från kontorsmaterial till möbler och leksaker. Johanna Jigmo-Linde är hållbarhetschef för den svenska och danska verksamheten och med över 17 000 produkter i sortimentet är arbetet en utmaning.
– Vi verkar i förbrukningsbranschen, men försöker att göra så bra ifrån oss som möjligt. Staples vänder sig både till företag och privatkunder och sätter upp gemensamma hållbarhetsmål. Ett mål är att minst 40 procent av vår omsättning ska bestå av ”gröna” produkter.

Hon berättar hur de kontinuerligt ökar andelen gröna produkter och att försäljningen stadigt pekar uppåt. Arbetet har även uppmärksammats av Miljöstyrningsrådet som 2011 gav Staples utmärkelsen Årets utmärkt gröna leverantör.
– Vårt hållbarhetsarbete har faktiskt blivit något av en USP – kunderna efterfrågar det alltmer och vill ha stöttning i sitt arbete.

Just dialog är en nyckelfaktor.
– Jag för dialog både internt och externt för att förklara sambandet mellan hållbarhet och våra produkter, men även kring vår organisations övergripande arbete med till exempel lokalt socialt ansvarstagande. Inte minst stöttar jag säljkåren genom att finna vägar där vi kan stötta kundernas eget miljöarbete. På så sätt har vi nu säljare som kan och vågar ta den här diskussionen med kunderna.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News