Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

John Kerry deltar i Arktiska rådets möte om oljan

Publicerad: 14 maj 2013, 10:35

John Kerry befinner sig i Sverige för att träffa Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt. Huvudmålet för den amerikanske utrikesministern är Arktiska rådets möte i Kiruna.


Ämnen i artikeln:

Greenpeace

Ny teknik, krympande havsis och stigande oljepris gör fyndigheter i Arktis kommersiellt intressanta men riskerna för skador på miljön är stora, bland annat eftersom saneringen efter utsläpp är komplicerad på grund av kylan.

Arktiska rådet är ett diplomatiskt forum för frågor om miljöskydd och hållbar utveckling i regionen. Under mötet i Kiruna ska ministrarna underteckna ett avtal om åtgärder mot oljeföroreningar.

De senaste två åren har Sverige varit ordförande rådet men de svenska politikernas insats för den arktiska miljön under ordförandeskapet får dock svidande kritik av organisationen Greenpeace.

– En regering som Sveriges har möjlighet att göra skillnad, men i stället har man tagit myrsteg för syns skull, sade Kumi Naidoo, Greenpeace generalsekreterare, nyligen i en intervju. Det rapporterar DN.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Greenpeace

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.