Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kalkkriget: Nu leker demonstranterna kurragömma med polisen

Publicerad: 30 augusti 2012, 07:56

Polisen har tvingats byta taktik sedan demonstranterna i Ojnareskogen börjat gömma sig på polisens skyddsområde. Nu får polisen gå skallgångskedja med hunder – precis som man gör när man eftersöker försvunna personer. Trots att det finns personer på området fortsätter avverkningen.


Tidigt i morse gav sig ett tiotal personer in i det skyddsområde som polisen upprättat i avverkningsområdet i Ojnareskogen. Polisen berättar för Hela Gotland att de nu tvingats byta taktik och nu använder sina erfarenheter från eftersökning med hundar. Hittills har fyra personer hittats, och avvisats från området. Personerna har lämnat området frivilligt.

Samtidigt som polisen letar efter demonstranter fortsätter avverkningen på området, något som kritiker hävdar är ytterst riskabelt.
– Det här är en oerhörd risk. Vi hade aldrig kunnat drömma om att de skulle köra med avverkningsmaskinerna när det finns folk i området, men det gör de alltså ändå. Det är otroligt, säger Karin Sutare från Stånga till Hela Gotland.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.