Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Kampanj: Nu börjar strutsjakten

Publicerad: 7 September 2009, 16:04

Vem har inflytande och makt och behöver lära sig mer om hållbar utveckling och praktiskt miljöarbete? En politiker? En vd? Kanske din chef eller någon av dina leverantörer eller kunder?


Miljöaktuellt lanserar nu kampanjen "Strutsen" – för att öka kunskapsnivån om hållbar utveckling hos viktiga och inflytelserika personer. Som läsare kan du göra en stor insats genom att nominera just de personer som du anser behöver lära sig lite mer.

De bäst behövande strutsarna kommer att få 50 prenumerationer av Miljöaktuellt.

Ange namn, adress, e-post och kortkort nominering via länken här (självklart anonymt) snarast. Eller skicka in din nominering via e-post till miljoaktuellt@idg.se.

Nomineringar kommer löpande att offentliggöras här på Miljöaktuellts hemsida.

Redaktionen kommer att välja ut de 50 vilka vi anser vara mest behövande i slutet på oktober.

Samtliga nominerade kommer också att meddelas om nomineringen och få ett fördelaktigt erbjudande om en prenumeration som höjer hans eller hennes kompetens om hållbar utveckling.

Några spontana Struts-nomineringar från redaktionen:

Elizabeth Höglund, journalist
Nils Lundgren, Juni-listan
Björn Lomborg, forskare
Ingemar Skogö, landshövding
Lars Bern, forskare
Marianne Samuelsson, fd landshövding
Marit Paulsen, europarlamentariker (fp)
Sten Nordin, finansborgarråd i StockholmFyll i dina nomineringar och motiveringar här.
Miljöaktuellts redaktion förbehåller sig rätten att redigera och granska samtliga nomineringar. Nomineringar utan saklig motivering kommer inte att publiceras.

Obs! En struts kan så klart rehabiliteras genom att skicka ett e-post till miljoaktuellt@idg.se med en förklaring. Vi publicerar då svaromålet. Ange "Rehabilitering" i ämnes-raden

Struts *
Vi har valt att döpa kampanjen till Strutsen på grund av myten att en struts gömmer huvudet i sand när den känner sig hotad av rovdjur – vilket symboliserar det beteende vissa människor har när det kommer till miljöfrågor.

På riktigt gömmer dock inte strutsen huvudet i sanden – och de strutsar som gjort så har antagligen sorterats ut av det naturliga urvalet. Strutsen har dock flera beteenden som kan liknas med att stoppa huvudet i sanden. Exempelvis lägger sig strutsen ner och lägger ut halsen längs marken för att undvika att bli sedd. Och det kan vara så att strutsen böjer ner huvudet när den ska äta eller dricka vatten. Här kan du läsa mer om strutsen.

En nominering ska därför inte ses som något dåligt, utan som något bra. Att någon tycker att man spelar en viktig roll i arbetet mot hållbar utveckling och därför har ett ansvar – gentemot sin egen organisation, samhället och världen.


Här kan du teckna en prenumeration på Miljöaktuellt

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.