Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kan vi undvika livsmedelsfusk i framtiden? Hur vet vi vad som serveras i skola vård och omsorg?

Publicerad: 13 juli 2013, 18:41

Debatt om möjligheterna och utmaningarna med att följa upp innehållet i den mat som serveras inom offentlig sektor. Ursprungsmärkning, vilka möjligheter till spårbarhet finns? Vem ska följa upp och hur? Krock mellan pris och kvalitet, vad får maten kosta?


Miljöstyrningsrådet driver ett projekt inom Sverige det nya matlandet som syftar till att underlätta uppföljning och verifiering av miljökrav och djurskyddskrav i livsmedelsupphandlingar. Politiker och organisationer ger sin syn på frågorna och lyfter i denna debatt de utmaningar och lösningar som finns.

Moderator: Peter Wenster

Medverkande:
Ann-Kristine Johansson, Politiker (s), Riksdagen
Roger Tiefensee, Politiker (c), Riksdagen
Mathias Sylwan, Förbundsjurist, Sveriges Kommuner och Landsting SKL
Eva Sundberg, Projektledare nationellt kunskapscentrum för måltider, Livsmedelsverket
Marianne Backrud Hagberg, Ordförande, Kost och Näring
Arrangör: Miljöstyrningsrådet

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.