Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kända miljöprofiler går till Globe Forum

Publicerad: 8 december 2009, 10:59

Globe Forum växer så det knakar. Med sin senaste värvning har man dessutom lyckats få med sig två starka och välkända miljöprofiler.


Anders Modig, doktor i polarekologi, är en erkänd expert på hållbarhetsfrågor. Med en gedigen bagrund inom miljöområdet, bland annat på tunga poster som naturvårdschef på Världsnaturfonden WWF och som miljöansvarig på Polarforskningssekretariatet, tara han nu steget vidare och axlar rollen som programchef på Globe Forum. Senast kommer Anders Modig från Sweco där han varit gruppchef.
– Det ska bli oerhört roligt att få komma till en miljö där action verkligen är ett ledord och där det handlar om att effektivt knyta ihop olika internationella naturvårdsintressen med företagsintressen, säger han

En annan miljöprofil som lämnar Sweco för Globe Forum är Bertil Rosqvist som arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor i 15 år, bland annat som miljöchef på Svenska McDonalds. Bertil Rosqvist är civilingenjör i grunden och sitter i styrelsen för miljöorganisationen Ingenjörer för miljön.
– Jag brinner verkligen för nya idéer och innovationer och det ska bli oerhört spännande och utmanande att bli delaktig i att skapa förutsättningar för att snabbt få ut ny teknik på marknaden som kan hjälpa oss lösa klimatfrågan, som jag ser som mänsklighetens hittills största utmaning, säger han.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.