Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kändisarnas kläder som cirkulär ekonomi

Publicerad: 3 juli 2017, 17:46

Kläder som bärs av partiledare och hållbarhetskändisar i Almedalen kan bli dina. Det som ett sätt för att sätta fokus på frågan om hållbart mode.


Föll du för Alexandra Pascalidous gula klänning eller vill du ha samma kostym som Per Bolund bär innanför murarna i Visby? Nu kan kläderna bli dina.

I en satsning för att sätta fokus på cirkulär ekonomi och hållbart mode lånar och auktionerar en rad svenska modeföretag ut kläder som bärs under Almedalsveckan. Förhoppningen är att konsumenterna på så sätt ska vänja sig vid att hyra och dela kläder.

Även förra året gick det att låna kläder i Almedalen. I år har nu projektet, som går under namnet Almedalsgarderoben, utvecklats till en auktion på Tradera och på så sätt behöver du inte vara på plats i Visby för att få tillgång på kläderna.

Kläderna i Almedalsgarderoben kommer från märken som Filippa K, Boomerang, H&M och Indiska.

– Att öka tillväxten på ett hållbart sätt är en framtidsfråga för alla svenska företag. För modebranschen handlar det om att ha bra tillverkningsprocesser, både genom smarta, hållbara material och bra villkor. Här är flera svenska modeföretag goda förebilder. Det handlar också om att förlänga livslängden på kläderna. Då är nya affärsmodeller som utlåning, uthyrning, secondhandförsäljning och Almedalsgarderoben utmärkta exempel, säger Centerpartiets partiledare Annie Lööf i en kommentar till projektet.

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.