Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Karlström: Jag beklagar

Publicerad: 25 november 2008, 07:23

Skanska tvingas minska bemanningen med 3.400 anställda, varav 2.000 personer i Sverige.


Det kraftigt minskade bostads- och husbyggandet förväntas ge Skanska en volymnedgång på 15 procent under nästa år. Därför varslas nu 2.000 anställda av uppsägning i Sverige, 600 i Finland och 800 i Norge.

– Jag beklagar att detta drabbar så många medarbetare och deras familjer. I nuvarande situation är det dessvärre nödvändigt att anpassa vår bemanning och våra kostnader till en lägre affärsvolym på de nordiska byggmarknaderna, säger Skanskas VD och koncernchef Johan Karlström i en kommentar.

Neddragningarna kommer att drabba såväl personal på administrativa enheter som på projektnivå. Åtgärderna kommer successivt att genomföras under nästa år.

Förhandlingar med fackliga organisationer har inletts och Skanska kommer att bistå med stödaktiviteter till de medarbetare som drabbas, meddelar bolaget. Kostnaden för att genomföra personalminskningarna förväntas uppgå till 600 miljoner kronor.

Även på Skanskas övriga marknader kommer det löpande att ske anpassningar av organisationen. I nuläget ser man vid bolaget inget behov av extraordinära åtgärder. Koncernen har totalt 60.000 anställda, varav 20.500 personer i Norden.

Johan Nylander

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev