Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag07.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Katarina Pelin: ”Tankeväckande läsning för alla som arbetar med entreprenörskap och utvecklingsfrågor”

Publicerad: 11 Oktober 2011, 04:28

Miljödirektören i Malmö stad, Katarina Pelin, tipsar om sin favoritbok.


Alla har vi en bok eller rapport hemma i hyllan som påverkat oss stort och som vi önskar att resten av världen hade läst. Miljöaktuellt har bett miljöproffsen ta fram sina favorittexter och dela med sig.

Namn: Katarina Pelin
Ålder: 50
Arbetar som: Miljödirektör i Malmö stad

Favoritbok: Medicieffekten – revolutionerande insikter i skärningspunkten mellan idéer, begrepp & kulturer, av Frans Johansson
Antal sidor: 211, Bookhouse Publishing

Varför den bör läsas: För alla som arbetar med entreprenörskap och utvecklingsfrågor i privat eller offentlig verksamhet erbjuder denna bok en tankeväckande läsning. Själv arbetar jag i komplexa nätverk för att gemensamt skapa en i alla avseenden hållbar stad. Det finns inget facit för vad en hållbar stad är. Men vi har övergripande utmaningar som vi vet att vi måste klara. Som att utveckla samhället på ett sådant sätt att vi även i framtiden kan skapa oss goda liv och samtidigt göra det utan att göra slut på ändliga naturresurser och hushålla med förnybara resurser så att de räcker till åt alla. För att klara detta måste vi dela med oss av vår kunskap och hela tiden vara beredda på att ta in ny kunskap och omvärdera det vi tidigare trodde var rätt. Hur tar vi vara på våra insikter, hur hittar vi idéerna som ska ta oss vidare i denna utveckling, hur kommer vi ur låsningar och begränsningar.

Om jag var tvungen att ge bort mitt exemplar till någon: Till ledare (politiska ledare, ledare inom privat och offentlig verksamhet) som ännu inte förstått vikten av att våga anställa kreativa medarbetare och/eller inte förstått hur man skapar förutsättningar för sådana medarbetare att bidra till att utveckla den verksamhet man är satt att ansvara för.

Vilket miljöproffs vill du ska ge sitt lästips? Hör av dig till Miljöaktuellt genom att mejla anders.hellberg@idg.se

Missa inte nästa veckas tips – anmäl dig till Miljöaktuellts nyhetsbrev

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.