Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kate Ihamäki invald i IATA:s miljökommitté

Publicerad: 15 september 2009, 10:06

Kate Ihamäki, expert på hållbar utveckling på Finnair, har som enda nordisk medlem valts in i den globala flygorganisationen IATA:s 15 man starka miljökommitté.


Med Kate Ihamäki har de nordiska länderna fått sin enda medlem i IATA:s 15 personer starka miljökommitté. Högst på agendan ligger just nu den kommande klimatkonfensen i Köpenhamn och i oktober hålls ett inledande möte i Montreal.

I flygbranschen blev också Jenny Svärd i våras ny miljöchef på Luftfartsverket division Stockholm – vilket betyder ansvar för de båda flygplatserna Bromma och Arlanda. Jenny Svärd kommer direkt från Sweco där hon arbetat som miljökonsult i åtta år.

Den
före detta miljökonsulten Andrea Haag från Hifab har också tagit steget till miljöchefsrollen. Sedan i sommras arbetar hon som miljöchef på OKQ8. Andrea Haag är utbildad civilingenjör och har också arbetat för ERM.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.