Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Katrineholms-gas går till Stockholm

Publicerad: 13 oktober 2009, 07:13

Swedish Biogas bygger produktionsanläggning för biogas i Katrineholm. AGA köper gasen som ska gå till Stockholmsbilister.


Ämnen i artikeln:

Biogas

Produktionen vid den nya anläggningen i Katrineholm väntas vara igång om ett år. Råvaran i anläggningen blir främst gödsel. 3 miljoner kubikmeter biogas ska produceras.

Efterfrågan på biogas är stor och bristande tillgång på gas anses allmänt vara hämmande för utvecklingen av biogasfordon. Efterfrågan på biogas från AGA i Stockholm har på fem år ökat från 200.000 kubikmeter till över 5 miljoner kubikmeter i år, enligt företaget.

Investeringsvärdet för anläggningen är 40 miljoner kronor och 300 miljoner kronor i betalning för levererad gas under avtalstiden.

– Ordern innebär att vi nu sammanlagt tecknat produktionsavtal/leveransavtal överstigande 25 miljoner kubikmeter per år i Sverige från och med 2011, säger Peter Undén, vd på Swedish Biogas i en kommentar.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Biogas

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.