Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Kemikalier i simhallar på nya myndighetens bord

Publicerad: 1 September 2015, 10:24

Idag är det premiär för nya Upphandlingsmyndigheten. Ett av de första mötena som myndigheten passar på att bjuda in till rör energieffektivitet och kemikaliehantering i badhus.


Idag slår den nya Upphandlingsmyndigheten upp sina portar på Torsgatan 13, nära Konkurrensverket som senast hade ansvaret över upphandlingsstödet. Civilminister Ardalan Shekarabi (S) kommer att klippa banden. Samtidigt kommer professor Niklas Bruun lämna över utredningen om hur krav på villkor enligt kollektivavtal kan föras in i de tre nya kommande upphandlingslagarna.

Myndigheten har fått en helårsbudget på 75 miljoner kronor och har ett 50-tal medarbetare, varav cirka 40 kommer direkt från Konkurrensverket.

– Vi kommer ta vidare allt vi redan arbetar med. Det handlar om olika projekt, men just nu är det mycket om innovationsupphandling, kriterier och webbutbildningar för giftfri förskola och sociala frågor, säger Susanne Lång, tillförordnad kommunikationschef på den nya myndigheten, till Miljöaktuellt.

Den stora skillnaden är att Upphandlingsmyndigheten renodlat kommer att fokusera på upphandlingsstöd och att utveckla den offentliga upphandlingen medan tillsynen blir kvar hos Konkurrensverket. Ett av de första mötena som myndigheten passar på att bjuda in till är ett intressentmöte för upphandlingsstöd av badhus och simhallar, med fokus på energieffektivitet och kemikaliehantering.

Vikarierande generaldirektör är Ann-Christin Nykvist, som varit generaldirektör för Statens tjänstepensionsverk sedan 2007 och tidigare varit jordbruksminister och generaldirektör för Konkurrensverket.

Den 16 oktober anordnar myndigheten en uppstartskonferens där det ska presenteras nyheter på området.

Här hittar du Upphandlingsmyndighetens hemsida.

_________________________________________________

TIPS PÅ UTBILDNINGAR:

Kemikalier i verksamheten
– Så följer du lagar och exponeringsscenarion!

1 oktober 2015

Utfasning och substitution av farliga kemikalier – så gör man!
18 november 2015

Martina Frisk

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.