Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

KI: Oklar samhällsnytta med energirådgivning

Publicerad: 1 september 2015, 04:42

Konjunkturinstitutet pekar på flera brister i sitt färska remissvar.


I sitt remissvar påpekar Konjunkturinstitutet, KI, att det finns flera brister med Energimyndighetens förslag för hur den kommunala energi- och klimatrådgivningen ska utformas och vilken inriktning den ska ha.

Främst lyfter KI fram att Energimyndigheten saknar bakomliggande analyser som styrker flera av påståendena i förslaget, som att energi- och klimatrådgivning är ett väl etablerat styrmedel och att rådgivningen bidrar till att göra andra politiska styrmedel mer effektiva.

KI pekar också på brister i diskussionen om energi- och klimatrådgivningens kostnadseffektivitet och samhällsekonomiska effektivitet.

”När målet är att öka den samhällsekonomiska effektiviteten är det viktigt att analysera frågor som vilka styrmedel som redan är implementerade och i vilken omfattning dessa styrmedel bidrar till målen kostnadseffektivt. Utifrån det kan sedan behovet av energi- och klimatrådgivning analyseras.”

Läs remissvaret här (pdf).

Martina Frisk

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.