Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kimtech skär stål med vatten

Publicerad: 27 oktober 2008, 14:01

Vattenskärning är varken nytt eller ovanligt och Kimtech är inte ensamma i Sverige om att bygga måttbeställda vattenskärmaskiner, men ämnet är icke desto mindre intressant.


Ren vattenskärning såg dagens ljus för snart 30 år sedan i USA. Något senare kom idén att blanda abrasivmedel i form av sand i jetstrålen och då kunde även material som metall, sten och hård plast skäras.

En liten figur skuren med vatten. Det tar en minut. Väggarna är strax under en millimeter, det tunnaste som Kimtech rekommenderar.

En vattenstråle uppblandad med sand kan skära i de flesta material som förekommer i plan form, som metaller, glas, sten, kakel, trä med mera. Den ena andra metod som erbjuder samma prestanda är laserskärning och den har ett antal nackdelar man slipper ifrån med vattenjet. Laser är varm och kan få materialet att slå sig. Dessutom blir skärytorna svärtade. Vattenskärning är helt kall.

Maskinerna består av en fristående pump som pumpar vatten till ett rörligt skärbord där ett skärhuvud kan röra sig i X- och Y-led. Kimtech bygger vattenskärborden och köper pumpar och munstycken från Flow. Med en motor på cirka 100 hästkrafter kan en typisk pump skapa 40.000 psi:s övertryck mot ett munstycke på 0,027 millimeter. Munstycket är gjort av safir och bildar en vattenstråle med 1 millimeters diameter (vilket faktiskt sjunker till 0,9 mm efter tio centimeter). Alldeles efter munstycket tillför man det abrasiva mediet, normalt vanlig blästersand. Sanden blåser med och fungerar som ett ständigt förnyat sandpapper som slipar sig ned genom materialet.

Maximalt skärdjup är 300 millimeter och Kimtech har producerat maskiner med en bordslängd på 14 meter. Så långa plåtar har man sällan, men det går att rigga flera arbetsstycken efter varandra och låta maskinen gå av sig själv till nästa dag.

Det finns inga begränsningar på skärkonturens utseende, kanske bortsett från väggtjockleken. Maskinen tar emot en CAD-fil, som överförs via en CAM-tillämpning till skärbordet.

Fördelar

> Metoden lämpar sig väl för små serier eftersom ställtiderna ofta är små.
> Extremt tunna plåtar och plåtar upp till 300 mm i tjocklek kan skäras.
> Kall skärning, till skillnad från laser, så materialet slår sig inte. Det blir inga spänningar eller smälta kanter.
> Snittet har toleranser från 0,1 mm till 0,5 mm beroende på tjocklek och hastighet.
> I det närmaste ljudlös skärning helt utan avgaser
> Mediet är inte brandfarligt
> Helt ofarligt för personalen
> Blästersanden kan återvinnas

Kimtech har hållit på i 25 år, men säger sig inte ha ambitioner att bli ett jätteföretag utan är nöjda med att bygga 20-30 maskiner om året. De lägger större vikt vid personlig service. Det är en fördel om den person som konstruerat maskinen också är den som svarar i telefon när kunderna undrar om något.

www.kimtech.se

Jörgen Städje

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.