lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kina- ett av de länder som gör mest för att minska utsläppen av växthusgaser

Publicerad: 29 april 2013, 07:42

Nu kan andra länder inte längre använda Kina som syndabock då man talar om utsläpp av växthusgaser. En australiensisk rapport visar att det land som har störst utsläpp också är ett av de länder som gör mest för att minska dem.

Ämnen i artikeln:

KinaKoldioxidGlobal UppvärmningVäxthuseffektenKoldioxidutsläppVäxthusgaser

Den australiensiska rapporten visar att Kina under 2012 minskade sina utsläpp mer än förväntat. Trots att landet är beroende av kol och andra fossila bränslen lyckades man nästan halvera tillväxten av utsläpp vid energiproduktion jämfört med 2011. Det rapporterar Business Green.

Under förra året investerade Kina 65 miljarder dollar i ren energi, 20 procent mer än 2011, och betydligt mer än något annat land.

I den australiensiska rapporten står också att läsa att 98 länder nu gått med på att minska sina utsläpp växthusgaser och att det finns 35 program för handel med utsläppsrätter runt om i världen.

Men trots dessa framsteg varnar rapportförfattarna för att utsläppen fortsätter öka i världen. För att förhindra en temperaturhöjning på mer än två grader krävs mer ambitiösa insatser i form av ren teknik och klimatprogram.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev