Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kina inför ekologiska experimentzoner

Publicerad: 24 augusti 2016, 13:18

Kina kommer att införa ekologiska experimentzoner för att granska användningen av naturresurser, och undersöka möjliga miljö- och klimatreformer.


Ämnen i artikeln:

Kina

Provinserna Fujian, Jiangxi och Guizhou kommer att bli Kinas första ekologiska experimentzoner. I zonerna planerar man bland annat att införa ett ägandesystem med balansräkningar för naturresurser. Tanken är att systemet ska hjälpa till att effektivisera planeringen så att användandet av resurser och areal blir optimalt. Balansräkningarna ska också göra det lättare att utvärdera lokala myndigheters ekologiska prestationer.

Enligt de officiella riktlinjer som presenterades av kommunistpartiet under måndagen är införandet av zonerna ett led i arbetet med det ”ekologiska civilisationssystem” som ska ha implementerats fullt ut i Kina senast 2020.

Om experimenten faller väl ut i de provinser som nu valts ut är tanken att modellen ska kunna kopieras till andra områden i Kina. Det rapporterar nyhetstjänsten China.org.cn.

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

Kina

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.