Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kina stoppar elfenbensförsäljning

Publicerad: 1 juni 2015, 09:00

Men beskedet möts med viss skepsis.


Ämnen i artikeln:

Kina

Kina fasar ut all tillverkning och försäljning av elfenben ur landet. Beslutet meddelades i fredags samtidigt som 600 kilo beslagtagna betar och sniderier av elfenben förstördes i Peking, rapporterar WildAid.

– Det här beslutet kommer ha en djupgående inverkan på bevarandet av elefanter och elfenbenshandeln, säger Lo Sze Ping, chef för WWF Kina till The Guardian.

Under senare år har minst 22 000 elefanter dödats för sina betar i Afrika. Under förra veckan meddelade Moçambique att de förlorat hälften av landets 20 000 elefanter på fem år. Kina och USA har de största marknaderna i världen för illegal handel av elfenben. Enligt en ny studie är det Kina som avgör om vilda elefanter kommer utrotas helt, rapporterar Natursidan.se.

Peter Knights, chef för WildAid, menar att Kinas tillkännagivande är betydande, men han är skeptisk till målet då det inte finns någon tidsplan för utfasningen.

– I vår senaste studie är 95 procent av kineserna för ett totalt förbud mot elfenbensförsäljning. Det skulle vara det nästa logiska steget för Kina och det största enskilda steget för att minska tjuvjakten i Afrika, säger Peter Knights till The Guardian.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

Kina

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.