Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kinesiska miljövänner rasar mot Apple och Ericsson

Publicerad: 20 januari 2011, 09:04

Elektronikjätten Apple struntar i miljö- och arbetarhänsyn i de kinesiska fabriker som företaget anlitar. Det säger 36 kinesiska miljöorganisationer i ett upprop.


Ämnen i artikeln:

Csr

De 36 organisationerna har rankat 29 multinationella producenter utifrån hur företagen har hanterat undersökningar av utsläpps- och arbetarskyddsolyckor hos deras underleverantörer, uppger Financial Times. Apple hamnar på sista plats på listan.

Ericsson, Nokia
och Sony hör också till de företag som får kritik. De anklagas för att inte reagera på rapporter om missförhållanden och inte vidta lämpliga åtgärder, men ingen sköter sig enligt Financial Times lika illa som Apple som beskrivs som undvikande och ovilliga att diskutera miljöorganisationernas kritik.

De 36 organisationernas
rapport lyfter däremot fram företag som HP, Vodafone, Samsung, Toshiba och Hitachi som positiva exempel. De har reagerat på undersökningar och vidtagit åtgärder för att förbättra situationen.

Anders Danielsson

Ämnen i artikeln:

Csr

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.