Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Klädbyte med historiska vingslag

Publicerad: 31 mars 2017, 06:31

Den stora konferensen Miljöbalksdagarna satsade cirkulärt och bad deltagarna att byta kläder med varandra.


Ämnen i artikeln:

Cirkulär Ekonomi

För en vecka sedan avslutades Miljöbalksdagarna, Sveriges största miljökonferens arrangerad av Aktuell Hållbarhet och Naturvårdsverket. Nytt inslag den här gången var att de över 700 deltagarna var med om att i praktiken lyfta den cirkulära ekonomin. I samarbete med Stockholms Stadsmission genomfördes med stor entusiasm ett klädbytesevenemang. Konferensen deltagare hade på förväg uppmanats att ta med ett helt och rent plagg. Inlämnat på plats gav det rätten att vid konferensen slut hämta ut ett annat passande plagg.

Adrienne Collin från Stockholms Stadsmission kunde något överraskande konstatera att väldigt många var med på noterna. Över 300 plagg kom in och 200 av dem fick en ny ägare. Överskottet gick sedan till Stadsmissioners verksamhet.

Och det var inte vilka plagg som helst, vissa med hög proveniens. Eva Thörnelöf, mångårig medarbetare på Naturvårdsverket lämnade in en skjorta som hennes man, myndighetens tidigare generaldirektör Lars-Erik Liljelund, burit under långa förhandlingsnätter i internationella klimatsamtal, den svenska taktiken var ljusblå skjortor utan slips.

Och Högni Hansson, tidigare stridbar miljöchef i Landskrona hade med sig en Islandströja som han uppmanade generaldirektören Björn Risinger att byta till sig och bära på kommande miljöbalksdagar, då den varit med i rättssalen under vittnesförhören vid en av Sverige mes kända miljörättegångar – den om Scandust, för snart 30 år sedan, då tre direktörer vid metallåtervinningsföretaget i Landskrona stod vid skranket anklagade för miljöbrott. Björn Risinger tackade och tog emot.

anvandare.borttagen

Ämnen i artikeln:

Cirkulär Ekonomi

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.