måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Klimatet viktigaste samhällsfrågan för unga

Publicerad: 20 mars 2017, 12:31

94 procent av svenskarna mellan 16-25 tycker att det är viktigt att leva klimatsmart. De unga tycker också att klimatfrågan är den viktigaste samhällsfrågan. Det visar en ny Sifo-undersökning som är gjord på uppdrag av WWF.

Ämnen i artikeln:

VärldsnaturfondenWWFGlobal UppvärmningVäxthuseffektenKlimatförändringarVäxthusgaser

JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


94 procent av unga mellan 16 och 25 tycker att det är viktigt att leva klimatsmart. 31 pocent säger att de vill ta ett eget personligt ansvar för klimatförändringarna och 33 procent tror att de inom fem år i högre utsträckning kommer att hyra eller låna kläder, bil eller sportutrustning i stället för att köpa. Det visar WWF:s nya klimatbarometer som de gjort i anslutning till Earth Hour som äger rum på lördag.

Enligt WWF uppger sex av tio unga att de tänker på klimatförändringarna minste en gång i veckan.
”Det är inte konstigt att vi unga bryr oss mer om klimatförändringarna. De sker här och nu och vi måste göra något. Det är inte bara ökade koldioxidutsläpp som står på spel utan hela våra liv. I den här förändringen är det viktigare än någonsin att alla ungas röster får höras”, säger Fanny Jönsson, kommunikatör på WWF Sweden Youth, i en kommentar.

WWF skriver att det är mycket som går åt fel håll vad det gäller klimatet. Främst pekar organisationen på flygresorna och köttkonsumtionen som ökar. WWF perkar också ut ett antal positiva trender, bland annat att en större andel av den yngre generationen uppger att de är vegetarianer eller vegander – 13 procent jämfört med 7 procent för befolkningen som helhet. WWF ser också en positiv trend i att intresset för delningsekonomi tycks öka.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev