Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Klimatexpert: Skjut inte upp Cop 26

Publicerad: 19 mars 2020, 15:11

Boris Johnson måste stå emot rösterna som vill skjuta upp höstens klimattoppmöte, menar framstående klimatexperter.


Ministrar och myndighetspersoner i Storbritannien har lyft frågan om att skjuta på klimattoppmötet Cop 26 i november till följ av det rådande corona-utbrottet. Men det skulle vara förödande, menar Nicholas Stern, nationalekonomen som fick ett genombrott som klimatexpert 2006 då han beräknade de ekonomiska konsekvenserna av klimatförändringarna. 

Enligt Nicholas Stern skulle ett uppskjutet klimatmöte skada arbetet med att nå framsteg i det globala klimatarbetet. Därför uppmanar han Storbritanniens premiärminister Boris Johnson att genomföra mötet som planerat.

”Det handlar om en så pass brådskande fråga och det finns så mycket att göra att vi inte har råd att förlora farten”, säger Nicholas Stern, enligt The Guardian.

Nicholas Stern menar att klimatarbetet har försvårats av pandemin, men att det fortfarande är möjligt. Därför borde frågan om att skjuta upp Cop 26 först tas upp efter sommaren om det då fortfarande är aktuellt. Något som den tidigare UNFCCC-chefen Yvo de Boer håller med om.

”Om det ska ställas in så borde det ske så sent som möjligt – i oktober, säger Yvo de Boer, enligt The Guardian.

 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News