Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Klimatforskare börjar på Enact

Publicerad: 9 November 2009, 14:41

Konsultbyrån Enact låter meddela att de är mycket glada över sin nya värvning.


Det är Kristina Bäckstrand, som har doktorerat inom miljö- och klimatforskning vid Stockholms universitet, som är Enacts nya medarbetera. På Enact låter man meddela att man är mycket glada över den förstärkning på området klimattjänster som Kristna Bäckstrand tillför. Man säger också att behovet av klimatåtgärder ökar på företagen idag.
– Utmaningarna hos företagen ligger i att identifiera risker och anpassa sig till nya förhållanden. Dels kan det vara rent fysiska risker som att man har låglänta kustnära lokaler där det finns risk för översvämningar, men det gäller också för företagen att anpassa sig till ökade krav från kunder genom att t.ex. visa att man har kontroll över sina koldioxidutsläpp och jobbar på att minska dem. Företagen kommer också att behöva anpassa sig till nya lagar och styrmedel för att minska fossil energianvändning, samtidigt som allmänhetens krav på ett ansvarstagande näringsliv hela tiden ökar, säger Kristina Bäckstrand i ett pressmeddelande.

Kristina Bäckstrand
säger också att klimatfrågan också innebär många möjligheter för företag.
– Det finns många möjligheter för företag! Nya affärsområden med nya produkter och tjänster som skapas på en ”grön” och ”klimatvänlig” marknad kan givetvis öka lönsamheten. Sedan så finns det också kostnader att spara in på genom energieffektiviseringar och omställning mot förnyelsebar energi. Och så givetvis chansen att visa att man är en ansvarsfull aktör i samhället, vilket i sin tur påverkar varumärket, säge hon.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.