Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

”Klimatfrågan fortsatt het hos företagen”

Publicerad: 25 juni 2015, 06:36

Hallå där, Nina Ekelund, programdirektör på Hagainitiativet. Hur ser din Almedalsvecka ut?


Hur ser din Almedalsvecka ut i år?
– Bland annat anordnar vi seminariet Näringslivspolitik för ett hållbart och konkurrenskraftigt Sverige tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm och Stockholm Environment Institute. Det kommer handla om att politiken och näringslivet behöver gå i takt, men också om vilka ambitioner som behövs för att Sverige ska kunna ligga i framkant. På seminariet En ambitiös klimatpolitik – behöver vi lägga ner Sveriges näringsliv? synas Hagavd:arnas mål och åtgärder, bland annat av politiker.
– Jag medverkar dessutom i andra seminarier som handlar om allt från hållbara bullar och kläder till den finansiella sektorn.

Vilka frågor kopplade till näringslivets hållbarhetsarbete tror du det kommer bli mest snack om?
– I mellanvalsår tenderar allt att komma upp och det är svårt att se en tydlig fråga. Dock är klimatfrågan fortsatt het hos företagen och vi ser också att hållbar stadsutveckling, energieffektivisering och innovation är viktiga frågor. Företag vill verkligen berätta både om vad de gör och vill göra för att minska sin klimat- och miljöpåverkan. Det känns som de står på tå mer och mer för varje år.

Vad är ditt bästa Almedalsminne?
– Vi stod på scenen i landshövdingens trädgård och diskuterade om Sverige ska ta ledningen i den hållbara omställningen. Min mobil vibrerade ständigt då vi trendade på Twitter. Och jag såg att folk undrade vad som skakade på bordet. Som moderator ville jag förklara läget. Jag säger: ”Ni undrar säkert vad det är som låter?” Då svarade Johan Rockström: ”Det är Ninas vibrator som låter”. Då kom jag av mig.

___

Läs också:

Erik Brandsma, Energimyndigheten: "Det blir både förnybart, säkert och tryggt"

Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen: "Mycket klimat, mat och skog"

Björn Risinger, Havs- och vattenmyndigheten: "Marint skräp och havsförsurning starkaste bubblarna"

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.