Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Klimatkrisen är här: Hur rustad är din organisation för det nya klimatet?

Publicerad: 31 Augusti 2018, 08:41

I år har vi upplevt den varmaste och torraste sommaren någonsin. Tusentals hektar skog har brunnit. Jordbrukets skördar är kraftigt decimerade. Och fortfarande saknas ett effektivt klimatanpassningsarbete i många kommunerna och företag.


I veckan rapporterade Naturvårdsverket att Sveriges klimatutsläpp ökat med 3,6 procent jämfört med samma kvartal ifjol. I år har vi upplevt den varmaste och torraste sommaren någonsin. Tusentals hektar skog har brunnit. Jordbrukets skördar är kraftigt decimerade.

I somras meddelade Länsförsäkringar att bolaget slutar försäkra klimatutsatta områden. I en rapport igår spådde Swedbank att klimatförändringen kan bli den utlösande faktorn för nästa konjunkturnedgång.

Inom Regeringen pågår febril aktivitet med att sjösätta utredningar, expertråd för klimatanpassning och en diger åtgärdslista för att göra samhället mer resilient mot klimatförändringarna. Samtidigt har det under lång tid i centrala myndigheter pågått ett arbetet med att förbereda och anpassa Sverige till ett nytt förändrat klimat.

Det arbetet saknas dock i stor utsträckning i landets kommuner och inte minst i näringslivets strategier och riskhantering. Motståndskraften mot klimateffekterna är bekymrande låg och samhället står idag exponerat mot stora risker.

Konferensen Klimatanpassning Sverige den 6 september sätter fokus på hur företag och kommuner kan hantera klimatförändringens effekter i sina verksamheter.

Missa inte möjligheten att uppdatera dig om och diskutera hur din organisation strategiskt och praktiskt kan arbeta med de stora utmaningar som väntar. På plats träffar du ledande experter och beslutsfattare och kan diskutera frågorna med personer i samma situation som du.

Läs mer mer agendan och anmäl dig här.

Mikael Salo
chefredaktör, Aktuell Hållbarhet

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.