Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Klimatrörelsen får rejäl käftsmäll

Publicerad: 3 augusti 2015, 06:16

Krönikör totalsågar miljöetablissemanget. Rätt eller fel, vad tycker du?


Ämnen i artikeln:

ParisParisavtaletPolitik

Beatrice Rindevall, krönikör på ETC, spar inte på krutet i sin kritik mot klimatförespråkarna.

"Klimatrörelsen är i dag så pass priviligierad och vit att de som först kommer behöva lära sig slåss för sina liv inte är representerade. Kampen för de utsatta och miljörörelsen har av någon outgrundlig anledning inte hittat till varandra än", skriver hon i krönikan.

Hon efterlyser ett radikalt engagemang inför Parismötet och det stundande avtalet, som hon menar "med femtio procents chans slår över tvågradersmålet", vilket hon konstaterar utgör ett direkt hot mot stora delar av mänskligheten.

"Men klimatkämparna och politiken verkar ändå entusiastiska inför Parismötet. Det är som i ett krig där vi hyllar att vi kommer förlora en fjärdedel av vår befolkning, hälften av vår mat och hälften av våra hem", dundrar Beatrice Rindevall i ETC-krönikan där hon konstaterar att timmen är slagen och att det inte längre går att sitta med armarna i kors och "deppa", som hon uttrycker det.

"Nu är tiden för beslutsamhet och handlingskraft."

Ola Söderlund

Ämnen i artikeln:

ParisParisavtaletPolitik

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News