Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Klimatskeptiska forskare laddar upp inför COP24

Publicerad: 23 november 2018, 08:35

Foto: Matt Brown/Flickr

Ett dussintal klimatskeptiska forskare samlas i Munchen denna vecka för att lägga fram sina bevis för att människan inte ligger bakom den globala uppvärmningen.


Ämnen i artikeln:

KlimatförändringarVäxthuseffekten

Forskarna kommer att delta i den klimatskeptiska organisationen Europeiska Institutet för Klimat och Energis, EIKE, 12:e konferens som är tänkt att fungerar som en förberedelse inför COP24 i Polen i december.

Konferensen sponsras av den amerikanska liberala tankesmedjan Heartland Institute som arbetar för att ”upptäcka, utveckla och lyfta fram den fria marknadens lösningar på sociala och ekonomiska problem”.

Enligt ett pressmeddelande från organisationen kommer några av höjdpunkterna under konferensen att vara när de närvarande forskarna presenterar de senaste vetenskapliga fynden gällande naturliga klimatcykler, brister med förnybar energi, fördelar med en varmare värld, samt solvariationer och atmosfäriska koldioxidhalter.

I pressmeddelandet står också att läsa att flera av de forskare som kommer att närvara under konferensen är medförfattare till en serie klimatvetenskapliga skrifter som går under namnet ”Climate Change Reconsidered” och som ges ut av ”the Nongovernmental International Panel of Climate change” (NIPCC).

Heartland Institute avslutar sitt pressmeddelande med att meddela att konferensen kommer att live-streamas på EIKE:s Youtube-kanal och att organisationen därmed ser fram emot att ”krossa medias bojkott av framträdande skeptiska forskare och viktiga vetenskapliga bevis som allmänheten behöver känna till”.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.