Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Knäckfrågorna

Publicerad: 19 november 2015, 07:01

Av de frågor som är mest svåra att lösa är det den om differentiering som ställer till störst problem, där det handlar om att olika parter har olika skyldigheter och möjligheter exempelvis då det gäller…


Av de frågor som är mest svåra att lösa är det den om differentiering som ställer till störst problem, där det handlar om att olika parter har olika skyldigheter och möjligheter exempelvis då det gäller att minska utsläppen.
Hit hör även finansieringsfrågan, som också är en svår nöt att knäcka, inte minst detaljerna kring höginkomstländernas löfte att via olika finansieringskällor – privata, offentliga och innovativa – mobilisera 100 miljarder US-dollar årligen från och med år 2020 till klimatåtgärder i utvecklingsländer.
En ytterligare fråga som är svår att lösa är hur det ska gå att hitta en form på avtalet som är politiskt acceptabel för alla parter och som kan ratificeras i alla länders parlament.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.