Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

KO: ”Eons biogasreklam vilseledande”

Publicerad: 9 september 2010, 08:44

Eons reklam för biogas är vilseledande, säger Konsumentverket. Bolaget använder vaga begrepp och blandar ihop olika sorters gaser.


Ämnen i artikeln:

BiogasEon

Energibolaget Eon blandar ihop bio- och fordonsgas på sin webbplats och använder vaga begrepp som ”miljövänlig” och ”grön”. Konsumentverket (KO) anser därför att bolagets marknadsföring är vilseledande, uppger ATL.

Flera personer har lämnat in anmälningar mot Eon sedan de reagerat på formuleringar i bolagets reklam, dels på dess webbplats, dels på affischer i Stockholms tunnelbana.
Enligt ATL ifrågasätter KO vad man kallar inkonsekvent användande av begreppen bio-, fordons- och naturgas på bolagets webbplats. Vidare säger KO att Eon flera gånger använder vaga och ospecifika ord som ”miljövänlig” och ”grön” på webbplatsen, ord som enligt KO inte ska användas i marknadsföring.

KO:s slutsats är att Eons marknadsföring är vilseledande. Bolaget har rätt att yttra sig om KO:s utlåtande fram till 17 september.

Anders Danielsson

Ämnen i artikeln:

BiogasEon

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.