måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Koenigsegg het Saab-kandidat trots allt

Publicerad: 29 maj 2009, 04:25

Svenska Koenigsegg är med i toppstriden om Saab. Sportbilsleverantörens kämpar främst mot Renco Group, enligt uppgifter till Dagens Industri.

Ämnen i artikeln:

Saab

Koenigsegg räknades tidigt ut som en av Saabs köpkandidater. I själva verket är den svenska sportbilstillverkaren en av de två hetaste kandidaterna, erfar Dagens Industri. Den andra kandidaten är den amerikanska miljardären Ira Rennert och dennes bolag Renco Group.

Den tredje spekulanten är Fiat som främst uppges vara ute efter ett paket bestående av Opel och Saab. I budstriden om Opel ska emellertid Fiat ligga sämre till än den kanadensiska bildelstillverkaren Magna som fått bättre betyg från fackligt håll än den italienska tillverkaren.

Vd Christian Koenigsegg vill inte kommentera uppgifterna utan pratar om annat när Dagens Industri frågar.

– Jag tror på att världsekonomin är cyklisk. Vi har nu haft en djupdykning i två år och någon gång vänder det, det har det alltid gjort. Därför är det ett utmärkt tillfälle att positionera sig inför en vändning i marknaden, säger han till tidningen.

En ägarkandidat väntas finnas om två veckor. Då ska förhandlingar inledas med den svenska regeringen om säkerheter för lån vid den Europeiska Investeringsbanken, EIB.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev