Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kommunal miljöchef tar plats på Naturvårdsverket

Publicerad: 29 september 2009, 09:54

Gunilla Sallhed lämnar Järfälla kommun och tar plats på Naturvårdsverket. – Jag hoppas kunna använda mina erfarenheter som kommunal miljöchef på central nivå, säger hon.


Den 18 juli lämnade Gunilla Sallhed sin plats som miljöchef på Järfälla kommun för en tjänst som chef på Naturvårdsverkets tillsynsenhet på miljörättsavdelningen. Hon säger att hon inte identifierat de största utmaningarna ännu, men hon hoppas kunna bidra med sin erfarenhet av kommunalt arbete.
– Jag har ju en praktisk erfarenhet av att ta emot de tillsynsregler som produceras här på Naturvårdsverket, säger hon.

Förpacknings– och Tidningsinsamlingen (FTI) har också anställt ett antal nya medarbetare. Anna Lidvall är ny chefsjurist med ansvar för handläggning av avtal med kommuner och entreprenörer samt för övriga bolagsjuridiska ärenden. Anna Lidvall har tidigare arbetat som enhetschef vid Stockholms stads utbildningsförvaltning.

Åsa Hessman  är ny ekonomichef med ansvar för ekonomistyrning och -administration inom FTI och REPA. Åsa Hessman var tidigare koncerncontroller vid Lernia AB.

Henrik Nilsson har tillträtt en nyinrättad tjänst som controller direkt under FTIs ekonomichef. Henrik Nilsson var tidigare IT & managementkonsult vid Pointer Sweden AB.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.