Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kommunerna som toppar årets miljörankning

Publicerad: 5 april 2019, 11:46

Snart lanseras rankningen Sveriges miljöbästa kommun. Här är kommuner och städer som visar bäst ambition och aktivitet på miljöområdet.


Den 24 april lanseras 2019 års upplaga av kommunrankningen i samband med konferensen Hållbar kommun i Stockholm. Men redan nu presenteras de kommuner som presterar bäst.
– Alla kommuner har olika förutsättningar och därför delar vi i år in rankningen i  tre kategorier. Vi hoppas kunna lyfta fram fler goda exempel och göra rankningen mer jämförbar och rättvis, säger Catrin Offerman, projektledare för Sveriges miljöbästa kommun 2019.

Nyheten i årets miljörankning av Sveriges kommuner är att vinnare utses i tre olika SKL-kategorier; storstäder och storstadsnära kommuner (46 kommuner), större städer och kommuner nära större stad (108 kommuner) och mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner (136 kommuner).

Syftet med rankningen är att på bred front mäta kommunernas ambition och aktivitet inom miljöområdet. Rankningen består av en nyligen genomförd enkät (där 82% av kommunerna svarat) och aktuell data från åtta andra källor som exempelvis fyra myndigheter, Kolada, SKL och Håll Sverige rent.

Läs mer om konferensen Hållbar kommun den 24 april.

Här är kommunerna i 20 i topp 2019, Obs, kommunerna presenteras utan inbördes ordning.

Denna lista uppdaterades den 12/4- 2019, då ett räknefel medfört vissa korrigeringar i resultatet.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.