Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Konkreta frågor som besvaras och diskuteras på Social Responsibility Day den 20 januari

Publicerad: 22 december 2010, 12:07

Här är frågor från besökare som hittills kommit in och som kommer att besvaras på konferensen Social Responsibility Day 2011.


Hur man ska kommunicera att man jobbar med standarden?

Hur kommunicerar men effektivt om internt arbete med ISO26000 då den ej kan certifieras?

Hur kan man bäst ge stöd till SMEs i deras CSR arbete?

Hur ser ni på att vissa länder väljer att certifiera ISO 26000? finns det en kommunikation kring denna fråga? och är det en viktig fråga? Vad är ISO 26 000 största utmaning (konkurrens, privat företag, omfånget, annat)?

Hur kommer man vidare med sina målmiljö/hållbarutveckling när avfallssortering och grönakontorsvanor har blivit rutiner?

Vilka är de 5 smartaste frågorna att ställa till en leverantör, som skulle spegla efterlevnad av standarden?

Är intresserad av att höra mer om SR i kommunal planering. Vad kan göras i översiktsplanering, detaljplanering etc? Det kanske finns några goda exempel som skulle kunna inspirera alla oss som arbetar mycket mot kommuner.

Hur skall man som organisation tänka om man är föremål för företags arbete med SR för att undvika risker för greenwash och liknande?

Hur gör man en relevant riskbedömning av sina leverantörer utifrån vilket land de verkar i? Går det att göra en första kartläggning av risker enbart utifråna var de producerar? Att sedan utifrån den riskbedömningen välja fördjupningsområden är vår målsätt.

Hur kan arbetare i större utsträckning inkluderas i företags CSR-arbete för att förbättra arbetsvillkor i leverantörsleden?

Vilket är det mest effektiva sättet att implementera CSR-, baserat på ISO 26000, i ett företag som har en kultur som betonar personligt ansvar och egen vilja och som har en decentraliserad och platt organisationsstruktur?

Har socialt ansvar olika innebörd för olika aktörer?

Många tjänsteföretag är öppna för o vill genomföra CSR vid sitt företag. Hur närmar vi oss, tex. verkstadsföretagen, åkerier, byggfirmor etc?

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.