Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Konkurrens på Stockholms gator för nya mobilitetstjänster

Publicerad: 26 november 2018, 14:44

Foto: Illustration: Tagechos/Pixabay Micke 121/Pixabay

Konkurrensen mellan företag som hyr ut elscootrar i Stockholm hårdnar.


I helgen var det Sverigepremiär i Stockholm för elscootrar från amerikanska företaget Lime som nu försöker ta sig in på den svenska marknaden. Därmed får Voi, som redan är etablerade i huvudstaden, konkurrens av företaget som var först med hyrbara elscootrar och som idag dominerar den här marknaden i storstäderna i USA. Närmare 200 elscootrar, hyrbara via en app, placerades i helgen ut på vinterkalla Stockholmsgator.
“Jag är väldigt glad och stolt över att få vara med och öppna upp Lime Stockholm och lansera varumärket på den svenska marknaden”, säger Mike Parishaian, verksamhetsledare för Lime Stockholm, i en kommentar.

Lime må har varit först i världen med denna nya miljövänliga mobilitetstjänst, men i Stockholm blir det tuff konkurrens. Redan etablerade Voi, som är svenskägt och har haft verksamheten i gång sedan i somras växlade i förra veckan upp när det meddelades att bolaget tagit 450 miljoner kronor i riskkapital. Bland investerarna finns en rad kända namn, bland annat Cristina Stenbeck.

Voi säger sig vara redo att utmana den betydligt större aktören Lime och har bland annat gjort en inbrytning på den spanska marknaden och planerar även en expansion till Göteborg.

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.