Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Körföreställningen Hopp vill få folk att tänka till runt hållbarhet

Publicerad: 24 mars 2017, 13:45

I morgon kväll infaller årets Earth Hour. Dagen till ära spelas den nyskrivna körföreställningen ”Hopp” på Göteborgs konserthus.


Initiativtagare till föreställningen är kompositören Simon Ljungman och textförfattaren och producenten Mats Alfredson som skrivit, komponerat och producerat konserten, samt regissören och scenografen Karl Ekdahl som står för det sceniska framträdandet. Parallellt med körföreställningen kommer en hållbarhetsmässa att hållas i konserthuset. Minst ett tiotal utställare, allt från miljöorganisationer och kommunal förvaltning till företag som säljer hållbara produkter, kommer att delta. ”Hopp” och den hållbara utställningen kommer sedan att turnera runt i Västsverige.
– Verket är skrivet för en vuxenkör och en barnkör och på de ställen där vi framfört det här verket har det varit lokala vuxenkörer som haft med sina barn i barnkören, hela familjer har varit väldigt engagerade. Därmed börjar man också prata om hållbarhet hemma runt matbordet, det blir en bra diskussionsplattform,  säger Simon Ljungman till Aktuell Hållbarhet.

Vad tror ni att publiken tar med sig?
– Det är inga pekpinnar i Mats texter, han skriver väldigt poetiskt och det handlar mer om jorden skönhet. Vi hoppas inspirera till ett utbrett hållbart tänkande hos alla i publiken. Alla kan göra något och vi hoppas att vi kan väcka en lust bland publiken att göra något för miljön.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.