Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Krisen får engelsmännen att gå till skogs

Publicerad: 21 september 2009, 07:49

Storbritanniens ornitologiska organisation, RSPB, meddelar att engelsmännens besök i naturen ökat kraftigt sedan den ekonomiska krisen inleddes.


Ämnen i artikeln:

Storbritannien

Det är Svenska Ornotologiska Föreningen, SOF, som berättar att dess motsvarighet i Storbritannien, RSPB, sett en rekordstor ökning av besökare i sina fågelreservat. Man rapporterar också att försäljningen av fågelmat ökat kraftigt och konstaterar att fågelskådning är ett billigt nöje vare sig man gör det ute i naturen eller hemma på tomten.

Siffror från RSPB visar att antalet besökare i RSPB:s viktigaste fågelreservat ökade med 20 procent perioden april-juni jämfört med föregående år. Totalt gästade 476 000 personer reservatet under dessa tre månader.
– Friluftsliv är fantastiskt för att stressa av. Invid fågelskyddsområden finner du den perfekta platsen för det, säger Paul Forecast som är chef för medlemsvärvnings och fågelintresseverksamhet inom RSPB till SOF.

Har du full koll på miljöfrågorna? Pröva tidningen Miljöaktuellt här.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Storbritannien

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.