Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Åsa Persson, forskningschef på Stockholm Environment Institute, Riksdagsledamoten Jens Holm (V) och Jakob Lagercrantz, vd på 2030-sekretariatet anser alla att det är en missad chans att inte se EU-medlen för återhämtning som additionella.

Kritik mot regeringens hantering av EU:s stöd efter pandemin

EU-skickar 13 miljarder kronor till Sverige öronmärkta för klimatinsatser när ekonomin ska byggas upp efter pandemin. Det räcker för att fördubbla budgeterade klimatinvesteringar under 2021. Men regeringen väljer en annan väg och finansierar den redan beslutade klimatbudgeten med stödet från EU. En missade chans att accelerera klimatåtgärderna, menar kritiker.

Publicerad: 9 februari 2021, 08:35

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

EU:s långtidsbudget och återhämtningsprogram kopplat till pandemin handlar om historiskt stora summor. Budgeten för 2021–2027 landar på 1 074,3 miljarder euro. Till det ska läggas 750 miljarder euro till Next

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.