Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Kritiker: Regeringens ”miljötekniksatsning” är en minskning

Publicerad: 5 september 2013, 11:25

Regeringen presenterade idag en stor satsning på miljöteknik med 700 miljoner till en investeringsfond. Nu visar det sig att ”satsningen” egentligen handlar om en minskning.


Det är Dagens Arena som granskat siffrorna i den "stora satsning på miljöteknik" som Annie Lööf och Anna-Karin Hatt presenterade idag. Enligt regeringen handlar det om en investeringsfond på 700 miljoner kronor fram till 2020 – alltså 100 miljoner kronor per år. Dagens Arena konstaterar emellertid att det är mindre än den satsning på 150 miljoner kronor som regeringen slopade så sent som 2011. Förslaget som beskrivs som en satsning är alltså enligt Dagens Arena i själva verket en minskning.

Dagens Arena konstaterar också att en del av de 700 miljoner kronorna som utlovas inte kommer från statskassan, utan från EU. Här har emellertid regeringen inte ännu fått klartecken från EU.

Miljöaktuellt har försökt få en kommentar från näringsdepartementet men där har man avböjt att kommentera.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.