Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

KTH slog världen

Publicerad: 5 maj 2009, 10:35

För nionde gången gick 24-timmars programmerings-VM av stapeln och KTH:s lag gjorde riktigt bra ifrån sig, igen.


KTH:s lag Three-Headed Monkey tog revansch i 24-timmars programmerings VM i Budapest, efter förlust för #define beaver (;;), som gick till final i femtimmars-klassen, i Stockholm.

Three-Headed Monkey består av Mattias de Zalenski, Gunnar Kreitz och Per Austrin som under slutminuterna gjorde upp med Storbritanniens lag, The Teddyborg och det Sydafrikanska laget, qwertY, skriver KTH i ett pressmeddelande.

Problemen som lagen fick skulle lösas inom 24 timmar. Upplägget av uppgifterna på programmerings tävlingar är väldigt viktigt, vilka uppgifter man ska fokusera på och vilka som ska få mindre uppmärksamhet. Det krävs inte att alla uppgifter löses och de ger olika mycket poäng.

Det verkar som att KTH har ett fint grepp om topplaceringarna i 24-timmarsklassen. 2007 blev det en första, andra samt tredje plats och 2008 knep KTH andra- samt tredjeplatsen.

Finalen tog plats i Ungern på University of Technology and Economics i Budapest i början av maj.

Svenska laget Three-Headed Monkeys var såklart glada över att vinna och det var inte första gången.

– Tävlingen var jättekul, problemen var uppbyggda på ett liknande sätt som 2007 då vi vann, så det gillar vi. Presentationen av problemen var också jättebra, säger laget till BME International.

Priset inkluderade en stor gyllene pokal men också ett vardera Navon N260 PDA (navigationssystem), en MSI Wind Netbook samt en Netgear-router av Magyar.

Josefin Söderström

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.