lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

KTH-student vinnare i Cleantech Challenge

Publicerad: 27 april 2011, 10:05

Hjalmar Nilsonne på KTH tog hem förstapriset i tävlingen Cleantech Challenge 2011. Utöver prispengar på 5.000 pund fick vinnaren värdefull återkoppling från branschproffs.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörKthMiljöteknikTeknik

Tävlingen Cleantech Challenge 2011 har avslutats. Förstapriset i tävlingen gick Hjalmar Nilsonne som läser industriell ekonomi med inriktning på energisystem vid KTH.

Nilsonne vann förstapriset tillsammans med Rasmus Davidsen från Danmarks Tekniska Universitet.

Syftet med tävlingen är att främja att ingenjörer samarbetar mer med omvärlden och att tänka mer affärsinriktat när det gäller miljöteknik, skriver KTH i ett pressmeddelande. Varje lag i tävlingen ska bestå av minst två personer, en blivande ingenjör med en teknisk innovation och en blivande ingenjör med ekonomisk kompetens. 50 lag deltog i tävlingen.

Innovationen som de bägge studenterna tävlade med är en teknik för att göra solceller mer effektiva. Med hjälp av en nanostruktur som läggs på solcellerna ska mer solenergi absorberas.

Vinnarlaget värderar prispengarna men uppskattar även återkopplingen kring affärsidén runt tekniken.

– Vi fick extremt högklassisk återkoppling från experter på området miljöteknik. Affärscoacher och affärsutvecklare från Environmental Technologies Fund och Cleanworld Capital, som bland annat hjälper företag som investerar i den här typen av teknik, genomförde en stenhård utvärdering av vårt bidrag. Det var väldigt givande, säger Hjalmar Nilsonne, i ett pressmeddelande.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev