Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

KTH tävlar mot Nato i kraftverksskydd

Publicerad: 10 Maj 2010, 06:04

I dag drar FOI:s tävling om skydd mot hackers igång. I år gäller det samhällskritisk infrastruktur. KTH skickar det enda svenska laget.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Totalförsvarets Forskningsinstitut, FOI, tävling i att försvara datorsystem mot hackers startar på måndagen. Temat i år är skydd av samhällskritisk infrastruktur. Det enda svenska laget, nio personer starkt, kommer från KTH som bland annat kommer att möta Nato Communication and Information Systems Services Agency och it-experter från Lettland och Litauen.

Tävlingsutrustningen finns hos FOI i Linköping medan de tävlande ansluter via internet. Under tävlingen som pågår på måndagen och tisdagen ska lagen fortlöpande höja nätverkssäkerheten samtidigt som en internationell grupp hackare försöker bryta sig in.

– Det är självklart jätteroligt att kunna vara med och bidra till aktuell och viktig forskning samtidigt som man tävlar, säger Gunnar Kreitz, doktorand på Skolan för datavetenskap och kommunikation och deltagare i KTH-laget, i ett pressmeddelande.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.